Duaal leren, iets voor jou?

Leren op school of in een centrum én op de werkvloer, dat is duaal leren. Zo ontwikkel je competenties die in de toekomst goed van pas komen in je zoektocht naar een job. Wie weet kan je later zelfs aan de slag bij de onderneming waar je je opleiding volgt.

Vind je opleiding

vier jongeren praten

Iedereen is anders! Graag bezig met je handen of toch liever met je hoofd? Graag onder de mensen of toch liever alleen aan de slag? Duid je voorkeuren aan in de mixer hieronder en ontdek welke duale opleidingen het best bij jou passen.

Ga natuurlijk ook in gesprek met je leerkrachten, leerlingenbegeleider en ouders om samen te ontdekken wat echt iets voor jou is. Zij kennen je immers het best! 

Vind je school

school campus

Duaal leren kan in scholen voor voltijds secundair onderwijs, centra voor deeltijds onderwijs, SYNTRA-campussen en buso-scholen voor opleidingsvormen 3 en 4.

Vind je werkplek

wolkenkrabbers

Heel wat ondernemingen bieden al werkplekken voor duaal leren aan. Zoek je opleiding in je regio en vind beschikbare werkplekken in jouw buurt!

Heb je zelf een interessante werkplek op het oog? Download hier de aanvraagbrief, vul hem in en overtuig je werkplek om duaal leren aan te bieden.

Een aantal voordelen

  • Realistisch beeld van de job
  • Eerste praktijkervaring
  • Nieuwe praktische competenties
  • Nieuwste technologie en modernste infrastructuur

Benieuwd? Leg je oor te luisteren

Wie kan je beter vertellen wat de troeven van duaal leren zijn dan de ervaringsdeskundigen zelf? We laten leerlingen, leerkrachten én ondernemingen uit verschillende sectoren aan het woord.