Hoe vind ik werkplekken voor mijn leerlingen?

Ben je nog op zoek naar werkplekken voor je leerlingen? Dan kan je o.a. volgende stappen ondernemen:

  • Je kan een beroep doen op het netwerk van ondernemingen waarmee je voordien al samenwerkte voor stages of Leren en Werken. Is de onderneming nog niet erkend? Laat hen dan kennismaken met de zelfscan voor ondernemingen en informeer hen over de erkenningsvoorwaarden en -procedure.
  • Laat je leerlingen kennismaken met de nieuwe mogelijkheden om zelf beschikbare, erkende werkplekken te vinden in je buurt. Je kan samen met je leerlingen werkplekken zoeken op deze website.
  • Ondernemingen kunnen op deze website op zoek naar opleidingsinstellingen in hun buurt die de opleiding aanbieden waarvoor ze erkend zijn. Zorg dat ondernemingen jouw school gemakkelijk terugvinden door je profiel te beheren in het digitale loket app.werkplekduaal.be. 
  • Het Agentschap voor ondernemersvorming Syntra Vlaanderen en de sectororganisatie bevoegd voor de opleiding die je wil aanbieden kunnen je helpen om een onderneming te vinden. Zij hebben zich geëngageerd om ondernemingen te mobiliseren voor duaal leren. Stel je vraag via dit formulier.